پژوهش جدید: قهوه میتواند سرعت پیری را کاهش دهد
طبق پژوهش جدید کافئین با فعالکردن سیگنالهایی در سلولها میتواند سرعت فرایند پیری را کاهش دهد و به افزایش طول عمر کمک کند. در این پژوهش محققان برای اولینبار مکانیسم مولکولی ارتباط میان مصرف قهوه و کاهش خطر بیماریهای مرتبط با افزایش سن را توضیح دادهاند.
براساس گزارش ScienceDaily، دانشمندان دانشگاه کوئین مری لندن کشف کردهاند که کافئین میتواند در سطح سلولی با فرایند پیری مقابله کند. محققان دریافتند که کافئین بهطور غیرمستقیم، یک «حسگر سوخت سلولی» کلیدی به نام AMPK را فعال میکند.
تأثیر قهوه بر سرعت پیری
AMPK یک سیستم انرژی باستانی است که هم در موجودات سادهای مانند مخمر و هم در انسان وجود دارد. وظیفه اصلی آن، کمک به سلولها برای مقابله با شرایط استرسزا مانند کمبود انرژی است. محقق ارشد این مطالعه میگوید: «وقتی سلولهای شما با کمبود انرژی مواجه میشوند، AMPK وارد عمل میشود تا به آنها کمک کند. پژوهش ما نشان میدهد که کافئین به فعالکردن این سوئیچ حیاتی کمک میکند.» فعالشدن AMPK بر فرایندهای کلیدی مرتبط با پیری مانند نحوه رشد سلولها، ترمیم آسیبهای DNA و پاسخ به استرس تأثیر مستقیم دارد.
سهیلی